Engels leren

Engels is een taal die we overal om ons heen horen. Maar dat betekent niet dat wel die taal ook allemaal machtig zijn. Gelukkig zijn er veel sites die leerlingen helpen om de taal te leren. Een heel mooie site is de Minneapolis Adult Basic Education, gemaakt door de Minneapolis Community Education. Je vindt er talloze links naar taaloefeningen op het web. Alhoewel de site in principe is gericht op volwassenen, is er voor leerlingen van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs - veel te vinden.

De links zijn gerangschikt op het niveau van de leerder: vanaf level 0 (de beginner) tot aan GED (General Educational Development). Per level vind je dan links naar oefeningen voor grammatica, luisteroefeningen, uitspraakoefeningen, leesoefeningen, spellingsoefeningen, woordenoefeningen en schrijfoefeningen. Er zijn ook links naar oefeningen die betrekking hebben op een thema, zoals het dagelijkse leven, eten, vakantie en 'persoonlijke zaken', zoals familieleven en gevoelens. De variatie in oefeningen is groot: er zijn invuloefeningen, spelletjes, quizzen, matchoefeningen en nog veel meer.

Daarnaast zijn er voor docenten links naar algemene sites over de Engelse taal en naar sites over de Amerikaanse cultuur, geschiedenis, het dagelijkse leven enz.

Omdat de oefeningen zowel op niveau als op thema gerangschikt zijn, kan je er makkelijk materiaal vinden ter aanvulling van een les. Voor wanneer het materiaal in de methode onvoldoende mogelijkheden biedt voor oefeningen, om meer variatie te bieden in de oefeningen of voor een leerling die wat extra oefening nodig heeft. De meeste oefeningen kunnen door leerlingen zelfstandig gebruikt worden omdat ze zelf kunnen zien of een antwoord goed of fout is. Wat helaas wel bijna bij alle oefeningen ontbreekt is feedback waarom een antwoord goed of fout is. Je zult dus als docent vinger aan de pols moeten houden of de leerling niet vastloopt of verkeerde ezelsbruggetjes ontwikkelt. De site maakt het je dus wel makkelijker, maar neemt het werk niet van je over!

VorigeMediawijsheid dominospel
VolgendeLespakket Diploma Veilig Internet vernieuwd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter