Lesmateriaal Prinsjesdag van ministerie van Financien

Het ministerie van Financiën wil de kennis vergroten van jongeren tussen 10 en 18 jaar over de Nederlandse economie. Op de website www.financien4school.nl kunnen docenten terecht voor leuk lesmateriaal voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Zo vind je er nu werkbladen over Prinsjesdag.

Wat is Prinsjesdag?

Op verschillende niveaus maken de leerlingen kennis met het werk van de minister van Financiën en de staatssecretaris. Daarnaast leren ze wat Prinsjesdag is, wat belastingen zijn en welke uitgaven de overheid doet en waarom.

Stripverhaal

Bij het onderdeel fun (ietwat verstopt op de site) vind je onder andere een informatieve video en een stripverhaal over Prinsjesdag. Leuk om op het digibord te tonen!

VorigeDierendagquiz voor groep 4 5 en 6
VolgendeFinanciele positie schoolbesturen primair onderwijs verslechtert harder dan verwacht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter