Op de Kidssite van Kennisnet testen kinderen vanaf vandaag hun huisdierenkennis in de Dierendagquiz. De quiz bestaat uit een aantal multiple choice vragen over huisdieren. Een leuke manier om in de klas aandacht te besteden aan Dierendag! Iedere week wint degene die bovenaan in de highscore staat een dieren-dvd.

Speel hier de Dierendagquiz

De Dierendagquiz is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Met dieren meer mens. De vragen in de quiz zijn gebaseerd op de vragen van het Dierendiploma: een leuke, kant- en klare les voor kinderen van 8/9 jaar over de verzorging van huisdieren. Er zijn vragen over honden, katten, konijnen, vogels en vissen.

Lespakket aanvragen?

Wil je het gratis educatieve lespakket aanvragen voor je klas, bijvoorbeeld als voorbereiding op Dierendag? Dat kan via info@mdmm.nl of via de website www.dierendiploma.nl. Het pakket bestaat uit een lesbrief met uitleg, een poster, een theoriekaart, 30 examenvellen en 30 officiële DierenDiplomas.

Over Stichting Met dieren meer mens

De Stichting Met dieren meer mens is een non-profit organisatie die de relatie tussen mens en dier onder de aandacht wil brengen. Er is veel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat dieren een positief effect hebben op het leven en welzijn van kinderen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.metdierenmeermens.nl

VorigeIn het diepe gegooid
VolgendeLesmateriaal Prinsjesdag van ministerie van Financien
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter