Lang niet alle stoelen op de basisscholen in de regio Rijnmond zijn dinsdag bezet. Moslims vieren Suikerfeest en dat betekent dat de meeste moslims vrij hebben gevraagd voor hun kinderen, zo meldt RTV Rijnmond.

Op de Valentijnschool in Rotterdam-West is het heel rustig. Van de 500 leerlingen zijn er maximaal 100 aanwezig. De rest is vrij voor het Suikerfeest.

Toch is er wel een islamitisch meisje naar de les gekomen. ,,Ik vind school geen probleem, ik vind het wel leuk," zegt de Turkse Asude uit groep 7. De lessen worden iets aangepast, maar er wordt heus nog aandacht besteed aan rekenen en taal. Veel leerlingen genieten van de extra aandacht van de juffen en meesters.

Voor Turkse en Marokkaanse moslims is de Ramadan afgelopen, maar voor veel soennitische moslims nog niet. Dat is afhankelijk van de volle maan en of die al gezien is.

Nationale Onderwijsgids