Minister van Bijsterveldt opent MBO schooljaar in Rotterdam

Minister van Bijsterveldt opent vandaag het MBO schooljaar op het Albeda College in Rotterdam.Van Bijsterveldt, zelf oud-studente van de voorloper van het Albeda College, luidt het nieuwe schooljaar in met een speech over de toekomst van het mbo onderwijs in Nederland en in het bijzonder in Rotterdam.

In haar speech benadrukt zij het grote belang van goed vakmanschap als peiler onder de Nederlandse economie nu, maar zeker ook in de toekomst. Door de vergrijzing ontstaan op termijn grote tekorten op de arbeidsmarkt, met name in de zorg en de techniek.

Om deze tekorten op te vangen is vakmanschap van wereldklasse van essentieel belang, aldus de minister. Dat vraagt om een nieuwe koers van onderwijs, bedrijfsleven n overheid.

Klik hier om de volledige toespraak te lezen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOnderwijsclubs ontvangen geen overheidssubsidie
VolgendeELD Elektronisch Leerdossier een stap dichterbij
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter