Opleidingen in de gezondheidszorg op hogescholen zien komend studiejaar hun studentenaantallen het hardst stijgen van alle hogescholen, meldt de Volkskrant.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de instellingen in het hoger onderwijs. Het gaat hierbij om inschrijfverzoeken, nog niet om daadwerkelijk betaalde inschrijvingen.

De Universiteit van Tilburg en de Vrije Universiteit zien het aantal inschrijvingen met respectievelijk 45 en 35 procent stijgen. Bij de Universiteit van Amsterdam daalde het aantal nieuwe studenten juist weer en wel met 14 procent.

Hogeschool Inholland liet eerder al weten een derde minder inschrijvingen te hebben. De afname zou een gevolg zijn van de negatieve media-aandacht het afgelopen jaar rond Inholland. De Hogeschool van Amsterdam lijkt veel van de uitgeweken studenten op te vangen.

De groei in het aantal aanmeldingen voor btastudies blijft ook dit jaar doorzetten. Volgens een woordvoerder van de Technische Universiteit Delft speelt de baangarantie bij technische studies in tijden van crisis een belangrijke rol.

Nationale Onderwijsgids

VorigeGroepsgrootte zal dit schooljaar fors toenemen
VolgendeOnderwijsclubs ontvangen geen overheidssubsidie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter