De rechtbank in Haarlem heeft de eis van een scholiere van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend om herexamen te mogen doen afgewezen, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Maritte Quint kwam een tiende punt te kort voor haar vwo-eindexamen wiskunde en haalde vervolgens haar diploma niet. Volgens Quint verliep de start van het examen dusdanig chaotisch, dat ze pas tien minuten later dan gepland kon beginnen.

De tien minuten die ze miste aan de start, zouden haar mogelijk net tijd genoeg hebben gegeven om het examen wel met een voldoende af te sluiten. Quint spande daarom een rechtzaak aan om een herexamen af te dwingen, maar de rechter wees haar eis af.

Volgens de rechtbank moet de Inspectie van het Onderwijs de klacht in behandeling nemen en onderzoeken of Quint inderdaad te weinig tijd heeft gekregen voor het examen.

Nationale Onderwijsgids