Van 5 t/m 11 september vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Er zullen overal in het land activiteiten plaatsvinden die aandacht vragen voor de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Dit jaar heeft de Week het thema DOE MEE! en staat in het teken van de vele lokale initiatieven die de geletterdheid van kinderen, jongeren en volwassenen bevorderen.

Stichting Lezen Schrijven roept alle bedrijven, ziekenhuizen, scholen, kinderopvangcentra en individuen op om tussen 5 en 11 september een activiteit te organiseren. "Activiteiten mogen ludiek zijn, maar belangrijker is dat ze een start of onderdeel zijn van een langdurige en structurele aanpak van laaggeletterdheid", aldus Paul Mosterd, directeur van Stichting Lezen Schrijven.

Het Langste Gedicht

Na het simultaan leesrecord met 45.831 kinderen vorig jaar, kan dit jaar iedereen “ jong en oud “ meeschrijven aan Het Langste Gedicht van Nederland. Meedoen kan als individu, maar bijvoorbeeld ook met de hele schoolklas. De spelregels en een aanmeldformulier zijn te vinden op weekvandealfabetisering.nl. Overigens kunnen alle activiteiten op deze website worden aangemeld.