Tekort levensbeschouwelijke docenten openbare scholen

Er is een tekort aan gekwalificeerde docenten voor het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs (gvo en hvo) op openbare scholen. Om het vormingsonderwijs op alle openbare scholen aan te kunnen bieden, moet het aantal docenten verdubbelen.

Dat meldt het Nederlands Dagblad. Een openbare school is verplicht levensbeschouwelijk onderwijs aan te bieden als ouders van leerlingen hierom vragen. Jaarlijks stelt de overheid 10 miljoen euro ter beschikking om dit te kunnen financieren. 60 procent van de scholen maakt gebruik van deze subsidie.

Door het gebrek aan bevoegde leerkrachten, komen scholen nu op een wachtlijst. Daarnaast is de 10 miljoen euro niet voldoende om levensbeschouwelijk onderwijs op alle openbare scholen aan te kunnen bieden.

45 procent van het levensbeschouwelijk onderwijs is protestants. Een even groot deel is humanistisch. De overige 10 procent bestaat uit rooms-katholiek en islamitisch onderwijs.

Nationale Onderwijsgids

VorigeUitnodiging De opbrengst van het samenspel tussen ouders en school
VolgendeGeen herexamen via rechtbank voor Purmerendse leerling
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter