Lancering website Week van de Mediawijsheid 2011

Mediawijzer.net lanceert de nieuwe website van de Week van de Mediawijsheid 2011: www.mediamasters2011.nl. Dit jaar staat het thema media-opvoeding centraal om kinderen bewust te maken van mogelijkheden en risico's van media. Op de website is informatie te vinden over de campagne en kunnen scholen zich inschrijven voor deelname.

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (21-27 november) is een initiatief om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is media-opvoeding. Kinderen komen dagelijks in aanraking met allerlei soorten media. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken leren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid bewust worden van de mogelijkheden én risico's. Hiervoor biedt Mediawijzer.net basisscholen een spannende, levensechte media-ervaring aan: MediaMasters. Hierdoor leren kinderen kritisch naar media kijken en de effecten en mogelijkheden van media begrijpen. Een kritische blik en flink wat doorzettingsvermogen levert ze uiteindelijk de titel 'Media Master 2011' op.

Eerste 1000 klassen aangemeld MediaMasters!

Inmiddels hebben al meer dan 1000 klassen zich ingeschreven voor MediaMasters. Scholen kunnen hun groep 7 nog inschrijven tot eind oktober 2011. Vanaf september ontvangen zij een inlogcode voor het online startpakket, met daarin onder andere de lerarenhandleiding voor MediaMasters.

Ga naar www.mediamasters2011.nl en doe mee!

VorigeMasterclass Andere Tijden in het onderwijs en opvang
VolgendeCAO en bestuurders
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter