Project W wint wedstrijd Universiteit Utrecht

Met het zelfgemaakt computerspel Project-W heeft Jesse Vogel de hoofdprijs van 1500 euro gewonnen in de Creative Game Challenge. Voor deze wedstrijd van de Universiteit Utrecht bedachten en maakten meer dan 100 middelbare scholieren zelf een computergame. De winnaars in de verschillende categorien werden op vrijdag 25 juni bekendgemaakt.

In de puzzelgame Project-W probeert de speler overstromende landen te redden door het water op een slimme manier langs sluizen te leiden. De jury was erg te spreken over dit computerspel, bedacht en gemaakt door Jesse Vogel van het Gomarus College in Groningen.

"Project-W is een leuke en originele puzzelgame met puzzels die moeilijk genoeg zijn om je er in vast te bijten, maar niet zo moeilijk dat ze je tot wanhoop drijven", aldus de jury. "Daarbij heeft het wedstrijdthema Water enorm mooi verwerkt in de gameplay."

De tweede prijs van 1000 euro ging naar Jesse Tilro van de RSG Hoekschewaard in Oud Beijerland met zijn spel Sunrise. In deze 3D-game moet de speler gebruik maken van liften, platformen en verschuifbare dozen om kostbaar water te vervoeren in een sterk opgewarmde wereld.

Niek Moesker, Niek Boer en Rein Scholte (coach) van de Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand haalden de derde prijs van 800 euro binnen. Hun spel Tsunami! sprak de jury aan door de leuke en uitdagende gameplay.

Nationale Onderwijsgids

VorigePO Raad tevreden over nuancering beleid terugvordering ontslagvergoedingen
VolgendeOnderwijs aan de slag met Olympisch Plan 2028
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter