Onderwijs aan de slag met Olympisch Plan 2028

De gehele onderwijssector is toegetreden tot de Alliantie Olympisch Plan 2028. De ondertekening vond donderdag 23 juni, tijdens Olympic Day, plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, zo meldt de MBO Raad.

Mede daarom introduceerde voormalig IOC-lid Els van Breda Vriesman de kennisbank Olympische kennis. Hiermee kunnen studenten en leerlingen, maar ook andere genteresseerden, voor het eerst profiteren van de door Olympisch Vuur gebundelde kennis over de Olympische en Paralympische Spelen.

Guusje ter Horst (voorzitter HBO-raad) en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) tekenden namens de gehele onderwijssector het Charter Olympisch Plan 2028. Met de ondertekening treden Van Zijl en Ter Horst per direct toe tot de council van het Olympisch Plan 2028.

Zij vertegenwoordigen de gehele sector, bestaande uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs.

De sector verbindt zich aan een groot aantal initiatieven om ook het onderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Nationale Onderwijsgids


VorigeProject W wint wedstrijd Universiteit Utrecht
VolgendeNatuurkunde apps voor de iPad
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter