De Programmaraad voor het Onderwijsonderzoek (PROO) nodigt wetenschappers uit om onderzoeksvoorstellen in te dienen voor de nieuwe subsidies 'Taal in het primair onderwijs'. Er zijn subsidies beschikbaar voor zowel wetenschappelijk onderzoek als voor onderzoek dat zich richt op het in de klas toepassen van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek (R&D) op het gebied van taal. Door ook dit laatste type onderzoek mogelijk te maken probeert PROO de kloof tussen onderwijsonderzoek en -ontwikkeling en onderwijspraktijk te verkleinen en het eigenaarschap bij scholen te versterken.
Scholen en besturen kunnen dan ook samen met een partner uit de onderzoekswereld een aanvraag indienen. Om een potentiële samenwerkingspartner te kunnen vinden wordt er dinsdagmiddag 28 juni van 14u tot 17u in Den Haag een informatie- en 'matchmakingsbijeenkomst' georganiseerd waarbij onderzoekers en betrokkenen uit de onderwijspraktijk kort hun idee kunnen presenteren om potentiële samenwerkingspartners te vinden.
Meer informatie

VorigeGeef je mening over de nieuwe onderbouwsite via de community
VolgendeCollectie van het Amsterdam Museum online beschikbaar voor onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter