Buitenlandse Zaken staat voor de klas

Op dinsdag gaven dertig jonge ambtenaren van Buitenlandse Zaken les aan leerlingen van groep 8 op twaalf basisscholen, zo meldt de Rijksoverheid.

Het thema: Krom- of rechtstaat'. Ook minister Rosenthal deed mee. De lessen waren onderdeel van het jaarlijkse evenement BZ voor de klas', dat door jongerenvereniging VeryBZ wordt georganiseerd.

Rosenthal was in het kader van de actie BZ voor de klas' voor n keer meester Rosenthal'. Hij gaf les op zijn oude basisschool OBT-Benoordenhout in Den Haag. "Het was heel bijzonder terug te zijn op mijn oude basisschool en ongelofelijk leuk om daar te vertellen over het ministerie waar ik minister ben. Deze gastlessen zijn een prachtig initiatief van jonge ambtenaren, die dit in hun vrije tijd doen. Daar lever ik graag een bijdrage aan."

De minister vertelde de leerlingen eerst over de wereld van Buitenlandse Zaken, ambassades en de werkzaamheden van een diplomaat. Daarna besprak de minister met de kinderen spelenderwijs onderwerpen als de rechtsstaat en mensenrechten.

Nationale Onderwijsgids

VorigePO Raad maximale bestuurderssalaris biedt mogelijkheden verschil tussen onderwijssectoren wordt niet weggenomen
VolgendeLeraren VO behoud vier profielen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter