Als het aan het onderwijspersoneel in het voortgezet onderwijs ligt, blijven de vier profielen, zo meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb), de grootste onderwijsvakbond van Nederland.

Een nipte meerderheid van 50 procent lijkt dat de beste oplossing. Als er dan iets moet veranderen neigt bijna een kwart ernaar om dan maar alleen Nederlands, Engels en wiskunde te verplichten en de rest vrij te laten, zo blijkt uit de enquete De lat hoger waar ongeveer 4.000 AOb-leden aan deelnamen en die afgelopen week is gepubliceerd.

Voor het verminderen naar twee of drie profielen is weinig aanhang, zoals het regeerakkoord wil. Voor die vermindering is een besparing ingeboekt van 50 miljoen euro.

Wat de deelnemers vooral missen in de plannen van het kabinet is aandacht voor de klassengrootte. De stelling voor beter onderwijs moet mijn klas kleiner' krijgt de steun van 79 procent. Bij de open vraag hoe het onderwijs beter kan, staat kleinere klassen in vrijwel elke sector op nummer n.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBuitenlandse Zaken staat voor de klas
VolgendeIn een wereld zonder pen en papier
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter