Rupert Murdoch pleit voor e onderwijs

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft zo zijn eigen ideeën over de toekomst van het onderwijs, die hij afgelopen week tijdens de e-G8 ten gehore bracht. Miljoenen kinderen zouden volgens hem kunnen profiteren van de mogelijkheden van e-onderwijs.

Tijdens de e-G8 in Parijs, voorafgaand aan de G8-top vorige week, drong Murdoch er bij internet en mediakopstukken op aan om software te ontwikkelen voor individueel digitaal onderwijs. Volgens Murdoch zijn scholen in het Victoriaanse tijdperk blijven steken en is het de hoogste tijd voor grootscheepse veranderingen in de vorm van e-onderwijs in de klaslokalen. Toch kan technologie nooit de plaats innemen van de docent volgens Murdoch. Maar media- en internetbedrijven kunnen volgens hem wel een deel van 'geestdodende lesgeven' vervangen.

VorigeAvans werkt samen met Technasiumscholen
VolgendeExtra bijeenkomst eenpitters en besturen met 2 of 3 scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter