Avans werkt samen met Technasiumscholen

Afgelopen vrijdag hebben de Technasiumscholen met Avans Hogeschool een intentieverklaring ondertekend voor verregaande samenwerking. Met de intentieverklaring spreken de Technasiumscholen en Avans uit dat zij zich gezamenlijk inzetten voor een optimale ontwikkeling van het onderwijs en examenprogramma van Onderzoek en Ontwerpen.

Het technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo. Centraal in deze onderwijsvorm staan de bta-vakken. Zoals een gymnasium een vwo is met het examenvak Grieks en/of Latijn, zo is een technasium een vwo of havo met het examenvak Onderzoeken en Ontwerpen.

Avans biedt met de inzet van docenten, studenten en faciliteiten via haar Technaplaza expertise en bijzondere begeleiding aan leerlingen van het Technasium. Specifiek kunnen de leerlingen van de Technasiumscholen hun opleiding afsluiten met een meesterproef die wordt uitgevoerd in een contextrijke omgeving met partners uit het bedrijfsleven, onder begeleiding van deskundigen van de hogeschool.

Bijzonder aan de samenwerking is dat de leerling al vroegtijdig een inkijk krijgt in het hoger onderwijs, waardoor de drempel daar naar toe verlaagd wordt. Docenten uit het voortgezet onderwijs en het hbo werken nauw samen en delen kennis en expertise. Op deze manier wordt de doorstroom naar btastudies verbeterd, waardoor uiteindelijk meer hoogopgeleide technici op de arbeidsmarkt komen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLespakket veilig gebruik maken van sociale netwerken
VolgendeRupert Murdoch pleit voor e onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter