Veilig gebruik maken van Hyves en andere sociale netwerken. Welke leerkracht vindt dat niet belangrijk? Hyves biedt je daarom een lespakket, waarmee je in tien lessen je leerlingen de nodige basiskennis kunt bijbrengen. Op dit moment worden Hyvers voorgelicht over onderwerpen als veilig Hyven en tips voor ouders. Het lespakket is hierop een aanvulling.Elke drie maanden wordt het lespakket aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. De lessen worden in een reeks gegeven of apart. Je kunt dus zelf een samenstelling maken.

Interesse? Ga dan naar de info over het lespakket Veilig leren hyven.

Waarom dit lespakket?

Kinderen nemen steeds jonger deel aan sociale netwerken. Dat brengt ook voor leerkrachten en ouders nieuwe uitdagingen met zich mee.

Waaruit bestaat het pakket

In elke les vind je onderwerpen, die zich op Hyves of op een ander sociaal netwerk kunnen afspelen, zoals cyberpesten, of afspreken met iemand die je niet kent.