Tijdens de bakkerswedstrijd om de "Lekkerste school van Nederland" heeft het Rijn IJssel college uit Wageningen de titel "Lekkerste School van Nederland" voor het MBO in de wacht gesleept. Voor hetvmbo was de titel weggelegd voor het Edison college uit Apeldoorn. Dat meldt de Stichting Jeugdvakwerken.

De wedstrijd werd afgelopen woensdag gehouden op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. De jubileumwedstrijden werden georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de Bakkerij in het kader van haar 50 jarig bestaan.

In totaal deden negen scholen, waarvan zesmbo's en drievmbo's mee aan deze wedstrijd. Iedere deelnemende school vaardigde een team, bestaande uit drie scholieren en een begeleider af. Dit team was opgedeeld in een broodbakker, een banketbakker, een etaleur en een docent als coach.

De opdracht bestond uit het maken van twee broodproducten, twee banketproducten en een showstuk, waarvan een banketproduct en een broodproduct tijdens de wedstrijd moest worden gemaakt. De andere producten mochten op de scholen worden gemaakt en werden kant en klaar meegenomen. Het thema voor het showstuk en de etalage was "50". De kandidaten kregen 4,5 uur de tijd om de laatste producten te maken en alles te etaleren.

Een deskundige vakjury, bestaande uit leden van de Stichting en mensen uit het bedrijfsleven hadden daarna de zware taak alle producten en de etalage te keuren.

Nationale OnderwijsgidsVorigeNetwerkleren
VolgendeNieuwe scholen zijn energiezuinig
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter