3 miljoen euro voor promotie techniek op vmbo

TechniekTalent.nu en Platform Bta Techniek investeren de komende vijf jaar bijna 3,4 miljoen euro in de promotie van techniek onder vmbo-leerlingen. Dat meldt de website Metaal Nieuws vandaag.

Het bedrag zal worden gebruikt om de samenwerking tussen vmbo-scholen en het technisch bedrijfsleven binnen regionale 'TechNet-kringen' te stimuleren.

Zo wil men het techniekonderwijs en de loopbaanorintatie aantrekkelijker maken en daarmee meer vmbo'ers enthousiasmeren voor techniek. In de komende jaren zal een groot tekort ontstaan aan technische vakkrachten, omdat veel oudere werknemers met pensioen gaan.

Regionaal zijn door heel Nederland 115 zogenaamde TechNet-kringen opgezet. Inmiddels werken binnen deze kringen 1906 bedrijven samen met 227 mbo-scholen.

Het streven is om dit aantal in de komende jaren verder te verhogen tot 3000 bedrijven en tenminste 300 vmbo-scholen en 30 mbo-scholen. TechniekTalent.nu investeert tot en met 2015 bijna 2,7 miljoen euro in TechNet en Platform Bta Techniek 700.000 euro.

Met deze gezamenlijke investering moet een belangrijke bijdrage worden geleverd aan de instroom van vmbo-jongeren in het technisch onderwijs.

Nationale Onderwijsgids

VorigeRoosendaalse leerlingen winnen goud in Moskou
VolgendeProject Het Leren van de Toekomst krijgt vervolg
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter