Project Het Leren van de Toekomst krijgt vervolg

Vorig jaar vond op basisschool de Schakel in Eibergen het project Het Leren van de Toekomst plaats. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kregen drie weken lang les met behulp van de nieuwste ict-toepassingen, zoals PDA's, podcasts, online communities en touchtables. Dit jaar krijgt het project een vervolg in het voortgezet onderwijs. Een uniek experiment.

Dit jaar neemt het Ichthus college uit Kampen deel aan Het Leren van de Toekomst.

De school gaat in de eerste drie weken van oktober lesgeven met behulp van de nieuwste technologie. Tijdens het experiment gaat een 2e jaars VMBO-klas ervaringen opdoen met de mogelijkheden van een leeromgeving waarin innovatieve technologische oplossingen optimaal worden benut. Kennisnet onderzoekt daarbij welke bijdragen ict-toepassingen leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Het Leren van de Toekomst is een project van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.

Bekijk het filmpje hieronder of lees meer op www.hetlerenvandetoekomst.nl


Vorige3 miljoen euro voor promotie techniek op vmbo
VolgendeOnderwijs wil meer op afstand leren en online samenwerken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter