MBO Informatie encyclopedie gelanceerd

De website MBO informatie-encyclopedie is gelanceerd tijdens de CVI-conferentie. In deze encyclopedie staan definities van indicatoren, zoals bijvoorbeeld diplomaresultaat'.

Dit zijn indicatoren die mbo-instellingen moeten opnemen in onder meer het gentegreerd jaardocument dat scholen publiceren. Met de MBO informatie-encyclopedie willen MBO Raad, saMBO-ICT en Kennisnet eenduidige definities online ontsluiten voor mbo-instellingen.

Mbo-instellingen worden verschillende partijen gevraagd om zich te verantwoorden. Dat betekent dat van verschillende kanten cijfermatige informatie gevraagd wordt aan de instelling. De onderwerpen zijn divers, van onderwijstijd tot financile gegevens, van personeel tot vroegtijdig schoolverlaten.

De MBO Raad en saMBO~ICT hebben in samenwerking met Kennisnet het initiatief opgepakt om te komen tot eenduidige definities die raadpleegbaar zijn op een webbased omgeving onder eigenaarschap van de MBO Raad. In eerste instantie gericht op onderdelen van de resultatenbox (gentegreerd jaardocument), zoals diplomaresultaat. Uiteindelijk is het doel om te komen tot beschrijvingen van veelgevraagde begrippen.

De MBO Informatie-encyclopedie wordt al de komende tijd doorontwikkeld. Zo worden meer indicatoren toegevoegd. op andere gebieden en heeft als ambitie om uit te groeien tot het platform waar definities worden aangeboden en beheerd.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStagiair weggestuurd wegens tweet
VolgendeExperimenten met flexibele onderwijstijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter