Rotterdamse basisscholen willen zelf leraren opleiden

De Rotterdamse Vereniging Katholiek Onderwijs (RVKO) wil zelf leraren gaan opleiden, zo meldt de Volkskant vandaag. De vereniging van 59 Rotterdamse scholen hoopt zo leerkrachten beter te kunnen voorbereiden op de praktijk.

Op de scholen van de RKVO zitten veel kinderen uit achterstandssituaties en die vereisen een speciale aanpak. 'Wij willen pabo-studenten die heel bewust voor het vak van onderwijzer in een grote stad kiezen,' zo verdedigt voorzitter Frie van Os van de verenigde basisscholen het voornemen.

De RKVO wil pabo Thomas More kopen, mede vanwege de katholieke signatuur van de hogeschool. Thomas More is formeel nog onderdeel van de Hogeschool Leiden, maar die beschouwt de pabo op de huidige locatie als niet levensvatbaar. De pabo is ook aantrekkelijk voor de RKVO vanwege het zelfstandige karakter.

Het ministerie van Onderwijs moet nog wel goedkeuring geven voor de overname. Staatssecretaris Halbe Zijlstra is vooralsnog geen voorstander van een overname door de basisscholen, maar gaat nog in gesprek met zowel de RVKO als Thomas More.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLAKS boycot ophokuren
VolgendeBoekverslag of boektrailer
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter