Bijna 15.000 leerlingen werkten in Zuid-Holland mee aan de Warme Truiendag-sjaal

Basisschool Avonturijn in Vlaardingen maakt op woensdag 6 april 2011 aanstaande bekend hoe lang de Zuid-Hollandse Warme Truiendag-sjaal is geworden. De Avonturijn werkte samen met 103 andere Zuid-Hollandse basisscholen, met in totaal ruim 15.000 leerlingen, mee aan deze Warme Truiendag-sjaal. De leerlingen van de Avonturijn zorgden voor maar liefst 43 meter van de totale sjaal en zijn ook winnaar geworden van de fotowedstijd. De sjaal is niet alleen de langste van Nederland, maar ook de duurzaamste, vanwege de 100% natuurlijke kleurstoffen, afkomstig van de mekrapplant, die gebruikt zijn om de wol te verven. Op woensdag 6 april krijgt basisschool Avonturijn hun prijswinnende foto van de Warme Truiendag-sjaal overhandigd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Het Klimaatverbond, sponsor Rubia, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Vlaardingen.

Warme Truiendag, afgelopen jaar op vrijdag 4 februari, is een jaarlijks terugkerende dag waarop energiebesparing en bewust omgaan met energie centraal staan. Het idee van Warme Truiendag is simpel: zet de verwarming een graad lager, trek een trui aan en bespaar 7% energie. De Zuid-Hollandse scholen bespaarden zo samen op deze ene dag zo'n 8 ton broeikasgas. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van een auto die 1 keer om de wereld rijdt. Basisscholen binnen en buiten de hele provincie organiseerden op Warme Truiendag activiteiten en bijzondere lessen over energie en klimaat en laten volwassenen zien hoe gemakkelijk energie besparen is. De volgende editie van Warme Truiendag is op vrijdag 10 februari 2012. Kijk voor meer informatie over Warme Truiendag en de winnende foto op www.warmetruiendag.nl.

VorigePetitie tegen bezuiniging
VolgendeKasteel Keppel verkozen tot Landgoed van het jaar 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter