Samen met andere ouder- en onderwijsorganisaties, organiseert de PO-Raad verschillende acties tegen de bezuinigingen op Passend onderwijs. Donderdag 20 januari heeft de PO-Raad een brief verstuurd aan al haar leden, waarin de PO-Raad oproept de online petitie te ondertekenen, met een zo groot mogelijke afvaardiging naar de landelijke manifestatie op 9 februari in Nieuwegein te komen en om woensdag 26 januari om 12.00 uur mee te doen aan een speelse actie. Naar de petitie
Ludieke actieTijdens de NOT starten de samenwerkende organisaties op ludieke wijze de actieperiode. Ook op schoolniveau kan aan deze actie meegedaan worden. In de brief vindt u hierover meer informatie. Scholen die hieraan mee willen doen, moeten zich eerst aanmelden. Daarna krijgen zij de instructie toegestuurd. Aanmelden kan via actie@poraad.nl

Debat en manifestatieEind januari / begin februari komt de minister met haar beleidsbrief over onder meer de preciezere invulling van de bezuinigingsoperatie. Woensdag 16 februari bespreekt de minister haar brief in een Algemeen Overleg met de Tweede Kamer.
Op dinsdag 8 februari, tussen 12.00 en 14.00 uur, vind een debat plaats over deze beleidsbrief. Natuurlijk zijn voor dit debat, naast praktijkvertegenwoordigers en vertegenwoordigers van de belangenorganisaties, ook politici uitgenodigd. U kunt dit debat live volgen.
Woensdag 9 februari organiseren wij gezamenlijk een landelijke manifestatie: om 14.00 uur in het NBC te Nieuwegein. De PO-Raad doet een dringend beroep op de schoolbesturen om hun medewerking te verlenen en om de reiskosten van hun medewerkers te vergoeden én om, indien nodig, ook een oplossing te zoeken voor het opvangen van de leerlingen, als leerkrachten al tijdens schooltijd moeten vertrekken om op tijd in Nieuwegein te zijn.
Naar dossier Passend onderwijs/bezuinigingen

VorigeToetsen maken en nakijken met Google Docs en Flubaroo
VolgendeLangste en duurzaamste sjaal van Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter