Op de jaarlijkse bijeenkomst van het landelijke cultuur- en natuureducatieproject "Van Luchtkasteel tot Dassenburcht" is Kasteel Keppel verkozen tot Landgoed van het Jaar 2011.

Kasteel Keppel ligt in het oosten van het land tussen Doesburg en Doetinchem aan de oude IJssel. Met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert Keppel al jaren uiteenlopende activiteiten gericht op natuur- en cultuureducatie. Zo zijn leerlingen van verschillende basisscholen in de buurt elk jaar welkom op Kasteel Keppel voor de buitenlessen van het educatieve programma Van Luchtkasteel tot Dassenburcht. Van Luchtkasteel tot Dassenburcht is een educatief programma over de lokale natuur en cultuur.

Geheel onverwachts voor de gastheer van de dag en eigenaar van het kasteel, Baron Van Lynden, bleek Kasteel Keppel door een betrokken vrijwilliger en een lerares van een enthousiaste basisschool te zijn voorgedragen als genomineerde voor de Landgoed van het Jaar verkiezing. Na een spannende stemming bleek Kasteel Keppel de winnaar van 2011!

Kasteel Keppel is met recht Landgoed van het Jaar 2011 te noemen. De bewoners en de vrijwilligersgroep van Kasteel Keppel slagen er elk jaar weer in om kinderen de spanning van het landgoed te laten beleven en ze daarmee de lokale natuur en cultuur laten beleven. Zo kunnen de kinderen er op zoek naar een schat en maakt een heuse gevangeniskamer een bezoek aan Kasteel Keppel helemaal onvergetelijk.

Baron Van Lynden mocht, namens de vrijwilligersgroep van Kasteel Keppel, de plaquette "Landgoed van het jaar 2011", de bijbehorende cheque van 250,- te besteden aan het educatieve programma en een perenboom in ontvangst nemen.

'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht' is een educatief programma over natuur en cultuur voor het basisonderwijs, waarin een school een particulier landgoed in de buurt kan bezoeken. De leerlingen krijgen les op het landgoed over cultuur en natuur. Bij dit programma zijn circa 80 particuliere landgoederen en 200 scholen door het hele land betrokken.

Informatie over Van Luchtkasteel tot Dassenburcht: www.vanluchtkasteeltotdassenburcht.nl.

VorigeLangste en duurzaamste sjaal van Nederland
VolgendeLAKS boycot ophokuren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter