De PO-Raad is blij met de extra investeringen in peuters met taalachterstand. De sectororganisatie voor primair onderwijs reageert daarmee op de plannen, die minister Van Bijsterveldt op 24 januari bekend heeft gemaakt. De minister wil een proef beginnen waarbij peuters vanaf 2,5 jaar met een leerachterstand extra ondersteuning krijgen.
Het is belangrijk dat taalachterstand zo vroeg mogelijk wordt gesignaleerd en wordt aangepakt. Dat gaat bij de jonge kinderen natuurlijk spelenderwijs waarbij ze in aanraking komen met letters en woorden. Daarnaast is het belangrijk om de kinderen veel voor te lezen. De ouders spelen daarbij ook een belangrijke rol.
De PO-Raad heeft vorig jaar al aangegeven dat het goed zou zijn als alle kinderen vanaf 2,5 jaar minstens vier dagdelen per week kunnen deelnemen aan een voorschoolsprogramma. De talenten van de kinderen krijgen dan meer kans zich te ontwikkelen.

VorigeAantal thuiszitters moet omlaag
VolgendeToetsen maken en nakijken met Google Docs en Flubaroo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter