Giovanni van Bronkhorst Academy geopend

Rotterdam, 17 april 2011- Met een bezoek van Giovanni van Bronkhorst aan de eerste groep leerlingen is vandaag de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip officieel in gebruik genomen. De Academy biedt onderdak aan onderpresterende kinderen afkomstig van basisscholen uit de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde die deelnemen aan Playing for Success, een naschools programma om leerprestaties te verbeteren.

Kinderen die meedoen aan Playing for Success volgen tien weken lang drie uur per week na schooltijd een aantrekkelijk leer- en spelprogramma onder intensieve begeleiding. De inspirerende omgeving van zowel De Kuip als de club moet zorgen voor een 'wow-factor', waardoor zelfvertrouwen, zelfbeeld en motivatie van leerlingen toeneemt en taal- en rekenresultaten verbeteren. Na de proefperiode die duurt tot aan de zomervakantie is het leercentrum vijf dagen per week geopend. Vanaf 2012 richt Playing for Success zich ook op kinderen uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Het leercentrum zal dan mogelijk ook voor andere onderwijsprogramma's worden gebruikt.

De Giovanni van Bronckhorst Academy is voor Feyenoord het zevende grote sociaal maatschappelijke project. Het sluit naadloos aan bij de maatschappelijke ambities van de club, waarbij Feyenoord haar naam en rolmodellen inzet om de Rotterdamse samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, verwacht veel van het initiatief. 'Het nieuwe leercentrum in De Kuip zien we als een eerste aanzet tot een groots leercentrum in het nieuw te bouwen stadion. In Engeland hebben we bij Blackburn Rovers kunnen zien dat je als club met dit soort initiatieven heel veel voor de samenleving kunt betekenen.'

Naamgever, medefinancier en oud-aanvoerder Van Bronckhorst: 'Vanuit mijn Foundation wilde ik graag iets doen voor de Rotterdamse jeugd. Feyenoord was al bezig met Playing for Success en dus hadden we elkaar snel gevonden. Ik ben ook blij met de medewerking van de Gemeente Rotterdam, van de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde en van de schoolbesturen en scholen die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Samen met de sponsoren hebben we iets moois neerzetten waar honderden Rotterdamse kinderen van kunnen profiteren.'

De Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge juicht het initiatief toe, omdat hiermee de taal en rekenachterstand van leerlingen op een positieve manier wordt aangepakt. 'Het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden is een van de speerpunten van het Rotterdams onderwijsbeleid voor de komende jaren. Daarmee leggen we immers de beste basis voor een succesvolle schoolcarrière en het voorkomen van voortijdig schoolverlaten.'

Naast Feyenoord en Van Bronckhorst zijn de volgende partijen betrokken bij Playing for Success: Stadion Feijenoord, de Gemeente Rotterdam de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, KPC Groep en de onderwijsorganisaties BOOR, PCBO, RVKO, LMC, Calvijn, Albeda College, Zadkine, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland.

VorigeBewaak herkenbaarheid mbo bij verbeteren kwaliteit
VolgendeBizzkidz Managers van het jaar bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter