Op 16 april vond de finale plaats van de landelijke Bizzkidz Management Competitie 2011.

Aan de Bizzkidz Management Competitie hebben ruim 5.500 leerlingen van 250 scholen uit Nederland en België deelgenomen. Zij vormden in teams het management van een fictieve onderneming en namen elke ronde online hun beslissingen.

Na de spannende voorrondes bleven uiteindelijk 16 finaleteams over, die bij Hogeschool van Amsterdam werden uitgenodigd voor de spannende finaledag. Gedurende de dag moesten zij het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.

Uiteindelijk wist het team Max van CSG Walcheren uit Middelburg en MP_Dill van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer de eerste prijs in de wacht te slepen. Als klap op de vuurpijl kregen de 'Managers van het jaar 2011' een rondrit door Amsterdam aangeboden in een exclusieve negen meter lange limousine. De tweede prijzen gingen naar het team Hupjefan van het Meridiaan College in Amersfoort en Soni van het ROC Aventus uit Deventer. De derde prijzen waren voor PlatinumSound van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer en Pro-Z van CS Vincent van Gogh uit Assen.

De Bizzkidz Management Competitie wordt georganiseerd door BitPress Educatie. Zij speelt hiermee in op de toepassing van serious gaming en het bevorderen van ondernemerschap in het onderwijs.

http://www.bizzkidz.nl/

VorigeFeyenoord gaat in onderwijs
VolgendeMeer aandacht geschiedenis en burgerschap in basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter