Marja van Bijsterveldt opent Girlsday 2011

Vandaag organiseert VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bta/techniek, de jaarlijkse Girlsday.
Door het hele land stellen ruim honderd technische bedrijven en onderzoekinstellingen hun deuren open voor duizenden meisjes in de leeftijd van 10-15 jaar.

Het doel is deze meisjes al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in bta, techniek en ict.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en Robbert Dijkgraaf (president KNAW), gaven om middernacht (van 13 op 14 april) samen met Amsterdamse basisschoolmeisjes het officile startsein voor Girlsday 2011.

Deze feestelijke kick-off van alle Girlsday-activiteiten vond plaats in het Anton Pannekoek Observatorium van de Universiteit van Amsterdam.

De basisschoolleerlingen - die werden begeleid door onderzoeksters en studentes Sterrenkunde - hebben via Nederlands grootste telescoop in het observatorium de maan en Saturnus kunnen bewonderen, die afgelopen bijzonder goed waar te nemen waren.

De kick-off in Amsterdam is de start van honderden afwisselende en uitdagende activiteiten voor ruim 4000 meisjes door heel Nederland. Het ontwerpen van apps, het bouwen van een eigen droomhuis, een workshop technisch tekenen, het nemen van watermonsters, het creren van een satelliet en het maken van zoutkristallen staan bijvoorbeeld op het programma.

De meisjes gaan op bezoek bij grote en kleine bedrijven, sciencecenters, hogescholen en universiteiten. En ook een tandtechnicus, een meubelmakerij, een metaaldraaierij, een waterschap en een bedrijf waar jachtschepen worden ontworpen verwelkomen meisjes.

Nationale Onderwijsgids

VorigeActies tegen bezuinigingen Passend onderwijs werpen vruchten af
VolgendePimp my schedule
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter