Het Woordenboek der ICT is een handzame gids voor iedereen die met computers en internet werkt en geconfronteerd wordt met het nieuwe Amerikaans-Engelse jargon. De uitleg is eenvoudig gehouden en begrijpelijk voor niet-deskundigen. Alle ICT termen zijn op een consistente manier gerangschikt en verklaard.
Het is verkrijgbaar als Windows-programma of als Yindo softboek (dat ook gedrukt kan worden). De keuze hangt af van het beoogde gebruik:
Het Yindo Woordenboek der ICT lijkt op een gewoon woordenboek, met de mogelijkheid van zoeken op Engelse ICT-trefwoorden via een opdrachtregel. Het staat op je virtuele boekenplank in internet naast je andere Yindo-boeken. Het is ook gedrukt te bestellen als Print-on-Demand (500 pp).
Zie http://www.yindo.nl/YindoReader.aspx?book=9789059405165.
Het inline WordWeb Woordenboek der ICT bevat als extra 33.000 Engelse afkortingen en 300.000+ Engelse trefwoorden (naast de 20.000 Nederlandse en 20.000 Engelse ICT-termen), die álle als trefwoord dienen. Zoeken gebeurt in je Windows PC door Ctrl-Rechtsklik op een woord afgebeeld in het scherm of via de opdrachtregel, waarna alle hits op dat woord direct getoond worden. Je kunt door blijven klikken om verder te zoeken. Zie www.w3dict.nl.

VorigeJunior Mediatrainers ontvangen certificaat
VolgendeMbo leerlingen lanceren Xtralife
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter