Met de lancering van de digitale MBO-lesmodule Xtralife over orgaan- en weefseldonatie en de premire' van de speciale Donorrap door Lange Frans is de landelijke actie-estafette JaofNee@school van start gegaan.

De leerlingen en docenten van het ROC ID College in Zoetermeer hebben hiermee op maandag 11 april 2011 de landelijke primeur van JaofNee@school.

De lesmodule en de actie-estafette zijn ontwikkeld door NTS-Donorvoorlichting van de Nederlandse Transplantatie Stichting. De komende maanden organiseren docenten en leerlingen overal in het land acties over orgaandonatie op hun middelbare scholen of MBO-opleidingen. Doel van de acties is jongeren voor te bereiden op de vraag die hen op hun 18e wordt gesteld Donor worden, Ja of nee?'.

Xtralife, de digitale lesmodule voor het MBO bestaat uit werkvormen waarmee de studenten hun kennis kunnen uitbreiden en zich een mening vormen over de biologische, maatschappelijke en persoonlijke aspecten van orgaan- en weefseldonatie.

De lesmodule Xtralife is beschikbaar op de www.xtralife.nl.
Nationale Onderwijsgids