12 leerlingen van het Comenius College uit Hilversum ontvingen op woensdagmiddag 30 maart bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum het certificaat 'Junior Mediatrainer'. De Junior Mediatrainers zijn het afgelopen jaar in een aantal sessies opgeleid tot vraagbaak met betrekking tot alles wat met (nieuwe) media te maken heeft.

De leerlingen zijn in 2010 door medewerkers van Beeld en Geleid opgeleid tot experts op het gebied van media. Deze vaardigheden hebben ze vervolgens ingezet in de plaatselijke bibliotheek alwaar zij bezoekers hebben geadviseerd omtrent gebruik van moderne media. Met name tijdens de Week van de Mediawijsheid, die jaarlijks plaats vindt in november en in het teken staat van kritisch en creatief omgaan met media, waren zij goed zichtbaar voor het grote publiek. Dit traject hebben de leerlingen gedaan in het kader van maatschappelijke stage, iets waar middelbare scholen sinds een aantal jaren aandacht aan besteden in hun curriculum.

Het certificaat, dat ze ontvingen uit handen van John Leek, manager onderwijs bij Beeld en Geluid, markeert een einde van het traject voor deze leerlingen. Maar is nadrukkelijk ook weer een nieuw begin: aan het begin van komend schooljaar is er weer ruimte voor een nieuwe ploeg aspirant Mediatrainers.

Meer informatie: http://educatie.beeldengeluid.nl/index.aspx?chapterid=8864&contentid=24302

VorigePop up boeken nieuwe stijl
VolgendeWoordenboek der ICT
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter