De fractieleiders Job Cohen (PvdA), Jolande Sap (Groen Links)en Emile Roemer (SP) komen woensdag 9 februari naar de onderwijsmanifestatie in Nieuwegein bij Utrecht. Zij zullen sprekentijdens de bijeenkomsttegen de bezuinigingen op Passend onderwijs. Andere politici zijn ook uitgenodigd, maar hebben nog geen definitief antwoord gegeven. Wij hopen op ieders komst om de politici het geluid vanuit het onderwijsveld te laten horen.
De petitie tegen de bezuinigingen is inmiddels meer dan 60.000 keer ondertekend en in het hele land worden momenteel bussen gehuurd om naar Nieuwegein te komen. Het is duidelijk dat het kabinetsbesluit, om te gaan bezuinigen op Passend onderwijs, op veel verzet stuit; bij personeel en bij ouders. Voor de scholen komen deze bezuinigingen bovenop eerdere bezuinigingen en de tekortschietende vergoeding voor onder meer gas en elektra.
De PO-Raad vindt het onvoorstelbaar dat dit kabinet er voor kiest zoveel mensen met veel specifieke kennis en kunde de wacht aan te zeggen: ongeveer 6000 specialistische leraren, ambulant begeleiders en ander onderwijspersoneel moet voor zijn of haar baan vrezen. Dit gaat ook onherroepelijk ten koste van de onderwijskwaliteit op zowel het speciaal onderwijs als binnen het reguliere onderwijs.
Dinsdag 8 februari, een dag vóór de landelijke manifestatie, wordt in het kader van de acties tegen de bezuinigingen een politiek debat georganiseerd door ouders, werknemers en de werkgevers in het onderwijs (Volg het live). Deze coalitie komt al sinds november vorig jaar in actie tegen de 300 miljoen bezuinigingen op Passend onderwijs. De organisaties die de acties voeren zijn van mening dat deze bezuinigingen zeer ernstige gevolgen hebben voor ten eerste de meest kwetsbare leerlingen in het onderwijs en vervolgens ook voor de andere leerlingen. Begin deze week liet minister Van Bijsterveldt de Kamer weten deze bezuinigingen toch te willen doorvoeren.

VorigeWat is jouw wens voor de wereld
VolgendeBezuinigingen treffen hele sector
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter