Prinses Maxima aanwezig bij prijsuitreiking beste leerbedrijf 2010

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft op 3 maart in het bijzijn van Prinses Mxima de prijzen uitgereikt voor 'Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van Nederland in 2010'. Dat meldt de Rijksoverheid.

Burgy Bouwbedrijf uit Leiden en Adri Schepers van Melamo BV uit Helmond zijn (respectievelijk) als beste uit de bus gekomen. "Deze winnaars leggen eer in hun vakmanschap en zijn een inspiratiebron voor mbo'ers en andere leerbedrijven", aldus de minister.

Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra, heeft voor de vijfde keer de prijsuitreiking georganiseerd. Met deze prijzen willen de kenniscentra en het ministerie van OCW aandacht voor de belangrijke rol van de 223.000 erkende leerbedrijven met hun praktijkopleiders.

Zo nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de circa 500.000 mbo-ers voor hun rekening via stageplekken en leerbanen. Praktijkopleiders zijn daarbij onmisbaar.

Volgens de jury onderscheidt het Beste Leerbedrijf van Nederland 2010' zich omdat "Iedereen er graag met stagiairs werkt en dat ingebakken zit in de cultuur. Passie, bedrijfstrots, gedrevenheid n vakmanschap maken dit bedrijf tot een waardige ambassadeur."

Naast een beker en cheque van 2.500 is de waarde van de prijs vooral in dat de winnaar zich kan presenteren als 'Beste Leerbedrijf van Nederland 2010'.De twee andere genomineerden waren Laboratorium MSD in Oss en Paree b.v. Elektro-Telecom in 's-Heerenhoek.

Adri Schepers van Melamo BV is voorgedragen door kenniscentrum Kenteq. Volgens de jury onderscheidt de 'Beste Praktijkopleider Nederland 2010' zich "als een vakman die altijd op zoek is naar vernieuwing en verbetering en al zijn kennis en kunde wil overdragen aan de nieuwe, jonge generatie. Het bedrijf waar hij werkt is zijn passie. Door zijn jarenlange inzet verdient hij deze prijs.'

Naast een beker en cheque van 1.500 ligt ook voor deze winnaar de waarde van de prijs in het zich kunnen presenteren als 'Beste Praktijkopleider van Nederland 2010'. De twee andere genomineerden waren Jaap Knol van Schilderwerken Den Helder en Jacques van Bragt van Banketbakkerij Van Bragt in Geldrop.

Nationale Onderwijsgids

VorigeNog 4 dagen voor petitie passend onderwijs
VolgendeKeuzegids mbo 2011 alle mbo scholen scoren voldoende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter