Keuzegids mbo 2011 alle mbo scholen scoren voldoende

"D slechte mbo-onderwijsinstelling bestaat niet. Die conclusie mogen we in alle bescheidenheid best trekken uit de Keuzegids 2011. Alle mbo-scholen scoren voldoende", stelt Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad.

Woensdag ontving hij uit handen van uitgever Frank Steenkamp in Nieuwspoort het eerste exemplaar van de Keuzegids mbo 2011. Deze uitgave gidst (aankomende) studenten en hun ouders door het mbo en geeft tips om een passende opleidingskeuze te maken.

In de Keuzegids mbo 2011 zijn de onderwijsinstellingen voor het eerst gesplitst in roc's, vakinstellingen en aoc's. Voor het maken van de rankings heeft de uitgever onder meer gegevens gebruikt uit het studenttevredenheidsonderzoek van JOB (de JOB-ODIN-enqu(ee)te). Meer dan vorig jaar heeft de uitgever ervoor gekozen ook gebruik te maken van gegevens van de MBO Raad (Vierde Benchmark mbo).

Van de groene scholen (aoc's) voert het Groenhorstcollege de lijst aan, bij de vakcolleges is dat Nimeto Utrecht. Boven in de ranking van brede mbo-scholen staan het Hoornbeeckcollege en ROC Menso Alting.

Van Zijl: "Wat in alle rankings in positieve zin opvalt is dat geen enkele onderwijsinstelling beneden de 6+ scoort. Een voorbeeld: zowel de nummers 1 en 2 in de ranking mbo-brede scholen die op grond van geloofsovertuiging een ander type student trekken als de hekkensluiters met hun grootstedelijke diversiteit krijgen een behoorlijke voldoende."

Het mbo zelf weegt de staat van het beroepsonderwijs aan de hand van de Benchmark, waarvan inmiddels de vijfde editie (financile bouwsteen) is gepubliceerd.

Nationale Onderwijsgids

VorigePrinses Maxima aanwezig bij prijsuitreiking beste leerbedrijf 2010
VolgendePuberprof presenteert lesprogramma voor scholieren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter