Vorige week woensdag presenteerde Gerard Dummer zijn boek ICT voor de klas. Het boek geeft een prachtig algemeen overzicht van ict in het onderwijs. Een leuk extraatje is de bijbehorende website waarin voor elk hoofdstuk powerpoints beschikbaar zijn.

Geschikt voor pabostudenten en leerkrachten po

Het boek is primair geschreven voor pabostudenten, maar ook geschikt voor leerkrachten basisonderwijs die handvatten zoeken om concreet met ict in de klas aan de slag te gaan. Het boek geeft een overzicht van het gebruik van ict in de wereld om ons heen, het effect van ict op de wereld van de leerlingen en de invloed op het leren.

Ruime aandacht voor het concrete gebruik van ict in de les

Ruime aandacht is er voor het concrete gebruik van ict in de les: het gebruik van het digibord, integratie met verschillende vakken en toetsing. Ook geeft het boek handvatten om met mediawijsheid en informatievaardigheden aan de slag te gaan en hoe je leerlingen op maat kunt bedienen. Verder komt de manier waarop ict op schoolniveau een rol speelt en hoe je je zelf verder kunt ontwikkelen komen aan bod.

Online ondersteund

Het boek wordt online ondersteund door de website www.ictvoordeklas.noordhoff.nl met daarop o.a.:


• Links naar relevante websites

• Links naar inspirerende videofragmenten

• Achtergrondinformatie

• Lesideeen/praktijkideeen

• Begrippentrainer


Meer informatie over het boek ICT voor de klas

Inhoudsopgave ICT voor de klas (pdf)