De leden van de PO-Raad voorzien grote problemen voor leerlingen als gevolg van de bezuinigingen op Passend onderwijs. In een enquête van de PO-Raad geeft 97% van de respondenten aan er van uit te gaan dat hun schoolorganisatie last krijgt van de bezuinigingen. 74% zegt dat het personeelsbestand op schoolniveau moet inkrimpen.Het is bizar dat ik waardevolle leerkrachten zal moeten ontslaan. Leerkrachten die in aanmerking zouden komen voor een prestatiebeloning aldus een van de respondenten.
Cumulatie van bezuinigingen De leden van de PO-Raad geven verder aan dat het niet alleen om de bezuinigingen op Passend onderwijs gaat. Het primair onderwijs wordt momenteel al zwaar getroffen door bezuinigingen op bestuur en management, de groeiregeling, het niet volledig vergoeden van de loonlasten, tekorten in de bedrijfsvoering, et cetera. Door de cumulatie van bezuinigingen is de rek er bij de scholen uit. 83 procent geeft aan al veel last te ondervinden van eerdere bezuinigingen. Veel respondenten zeggen niet te weten hoe ze ook nog de komende bezuinigingen moeten opvangen: Wij zijn altijd een loyaal schoolbestuur geweest, maar de overheid vraagt nu het onmogelijke.
Lees het volledige persbericht
Dossier bezuinigingen Passend onderwijs

Reacties uit het veld en van politici op bezuinigingen:

VorigePO Raad gaat door met acties tegen bezuinigingen
Volgende14 maart Extra ledenbijeenkomst
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter