Amanda Kruise verkozen tot Calibris ZorgTopper 2011

Op 26 maart 2011 is Amanda Kruise van het Drenthe College in Assen verkozen tot Calibris ZorgTopper 2011. De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid.

'Amanda heeft de uitstraling en handelt als een goede verpleegkundige. Zij reflecteert voortdurend tijdens het werk en is bereid haar handelen daarop aan te passen', aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg.
De Calibris ZorgTopper 2011 nam het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hebben allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in vijf regio's zijn georganiseerd.

De vijf finalisten speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook maakten zij rekenopdrachten. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

Samen met Nathalie Faasen van Zadkine, de winnaar van de tweede prijs, zal Amanda Kruise deelnemen aan de WorldSkills-wedstrijden die van 5 t/m 8 oktober 2011 in Londen plaatsvinden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStel hier je vragen over internetgebruik jongeren
VolgendeTeleblik heeft zoekfunctie verbeterd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter