Innovatieprijs voor ROC Zeeland en Clusius College

ROC Zeeland is met het project Vakmanschap is Meesterschap' vandaag tijdens de Skills Masters in Ahoy Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs 2010 (NIB) in de categorie mbo.

Volgens de jury van de NIB onderscheidt het project zich door op aansprekende wijze en met behulp van het bedrijfsleven docenten techniek te motiveren om zich verder te professionaliseren op hun vakgebied en in hun pedagogisch-didactisch handelen.

In de categorie vmbo werd het Clusius College winnaar met het Startcentrum, dat moeilijk lerende vmbo-leerlingen via praktijkonderwijs op maat begeleidt naar werk. De jury roemt de slimme wijze waarop dit project erin slaagt een kleinschalige voorziening in stand te houden voor een specifieke doelgroep.

De Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs 2010 wordt georganiseerd door het Platform Beroepsonderwijs en de MBO Raad, in samenwerking met INOP. De prijs is bedoeld voor aansprekende innovatieprojecten uit het mbo en vmbo.

Voor de editie 2010 schreven zich bijna 100 inzendingen in, waarvan drie vmbo- en drie mbo-projecten de finaleronde haalden. Doel van de prijs is te laten zien dat innovatie breed verankerd is in het beroepsonderwijs en verder ontwikkeld kan worden door aansprekende projecten te belonen en als voorbeeld te stellen.

ROC Zeeland en het Clusius College ontvingen bij de Skills Masters in Ahoy Rotterdam uit handen van juryvoorzitter Jan van Zijl en Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs Juan Hofland elk een cheque van 5.000 euro en het beeldje De bronzen olifant'.

Nationale Onderwijsgids

VorigeRK basisschool minst vaak een zwakke school
VolgendeSIG Netwerkdag op woensdag 20 april
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter