Op verzoek van SURF bij deze de aankondiging van de SIG Netwerkdag 2011. Voor wie daar vorige jaren niet bij is geweest: de SIG Netwerkdag is een bijeenkomst van de Special Interest Groups van SURF. Het ochtendgedeelte van de bijeenkomst staat in het teken van digitale rechten. De SIG SURF Direct SURFdirect zal ingaan op de vragen die door de andere SIG's tevoren zijn en worden ingediend. In de middag hebben alle SIG's een eigen programma. Er zijn SIG's rond de volgende onderwerpen:
• Webstroom (video)
• Weblectures (video)
• NL Portfolio (portfolio)
• Virtuality (seriouw gaming/ virtuele werelden)
• SURFdirect (digitale rechten)
• SIGMA/ digitaal toetsen (wiskunde aansluiting/ toetsen)
• XS = USE (digitale toegankelijkheid)
• DLWO (digitale leer- en werkomgeving)
• OER (open educational resources)
• Duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs (groen)
Je hoeft geen lid van een SIG te zijn om de dag bij te wonen. Dat mag natuurlijk wel maar je kunt de dag ook zien als een goede kans om kennis te maken met één of meer SIG's. Ook als je niet in het hoger onderwijs werkt, maar in een andere onderwijssector, dan kan ik je de bijeenkomst aanraden. Want dingen die in het hoger onderwijs vragen, zijn ook voor de andere sectoren relevant.

De bijeenkomst is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier.