De sectororganisaties, vakbondenen ouderorganisaties hebben afgesproken dat aan de tekentermijn voor de petitie tegen de bezuinigingen op het Passend onderwijs een einde komt op dinsdag 8 maart, tegelijk met de internetconsultatie van het ministerie van OCW. Wie nog niet heeft getekend, moet dus snel zijn.
De petitie Stop bezuiniging van 300 miljoen op passend onderwijs is onderdeel van een breed gedragen actiecampagne tegen de bezuinigingen op de budgetten voor zorgleerlingen, die gevolgen zullen hebben voor de hele sector. De petitie werd al bijna 160 duizend keer ondertekend, en werd in het leven geroepen als opmaat naar de manifestatie Nee tegen bezuinigingen, ja voor passend onderwijs in Nieuwegein van 9 februari. Daar kwamen bijna 11 duizend ouders, leerkrachten en onderwijsondersteuners op af.
Het protest tegen de bezuinigingen gaat echter nog steeds door. In het dossier over Passend onderwijs proberen wij zo veel mogelijk brieven, artikelen en dergelijk te verzamelen. Daarnaast ontvingen we onlangs ook deze filmpjes:
- Flashmob: Westland 19 febr. 2011
- Passend Onderwijs Statement Den Bosch
Op YouTube en andere sites zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van protesten tegen de bezuinigingen. De PO-Raad blijft zich ook samen met de andere sectororganisaties, vakbonden en ouderorganisaties verzetten tegen de bezuinigingen. Binnenkort hoort u daar weer meer over.

VorigeStrijd tegen bezuinigingen Passend onderwijs nog niet verloren
VolgendeVerantwoording bestemmingbox
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter