Op dinsdag 24 mei aanstaande organiseert de PO-Raad een studiemiddag waarbij Twinning centraal staat. De PO-Raad biedt de scholen een podium om te vertellen over hetgeen ze ondernomen hebben en de effecten die dat op hun school heeft gehad, en we bieden verhalen van collegascholen. Deze middag is ook bedoeld voor schoolleiders en schoolbestuurders die meer willen weten over Twinning. Ook voor adviseurs en ondersteuners is het interessant om te zien wat Twinning teweeg kan brengen. Voor beleidsmakers is het goed te horen wat er met subsidiegeld is gedaan en misschien in de toekomst kan gebeuren.
We hebben dr. Meta Kruger, lector Leiderschap in het Onderwijs bij de Academie voor Schoolmanagement Penta Nova, bereid gevonden een inleiding te geven. Zij zal vertellen over haar onderzoek en ervaring rond Leren van elkaar en vanuit haar visie reageren op het traject Twinning.
Goed worden en goed blijvenTwinning is een succes onderdeel van het het programma Goed worden en goed blijven. De PO-Raad heeft in de afgelopen twee jaar een aantal activiteiten uitgevoerd voor schoolbesturen met een zwakke of zeer zwakke school en voor (zeer) zwakke scholen zelf. Een succesvol onderdeel van het programma zijn de activiteiten rond Twinning. Bij Twinning worden twee of meer scholen aan elkaar gekoppeld met de bedoeling om van elkaar te leren. Hoewel het uiteraard de bedoeling is dat een school die de beoordeling zwak heeft gekregen leert van een sterkere school, blijkt in de praktijk dat scholen vooral veel van elkaar leren. Het is dus zeker geen eenrichtingsverkeer. Aan de studiedag zijn geen kosten verbonden. Wel is het van belang dat u zich aanmeldt voor deze middag.
Datum: Dinsdag 24 meiTijd: Inloop vanaf 14:00, start programma 14.30 Locatie: Stadion Galgenwaard in Utrecht
Bekijk het programma
Naar deelnameregistratie.nl

VorigeGebruik het Matchpunt
Volgende450 vmboers strijden om nationaal kampioenschap tijdens Skills Masters
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter