Of het nu gaat om metalen dakdekken, verpleegkunde of koken, het is allemaal te zien tijdens Skills Masters op 24, 25 en 26 maart in Ahoy Rotterdam. Meer dan 450 (v)mbo'ers gaan de strijd aan om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. Dit jaar staat voor het eerst ook een vakwedstrijd vliegtuigonderhoud op het programma. Naast de vakwedstrijden biedt Skills Masters 60 doe-activiteiten, vele beroependemonstraties en is een groot aantal branches, scholen en bedrijven vertegenwoordigd die op zoek zijn naar jonge mensen die werk willen maken van hun talent.

Nationale vakwedstrijden
Tijdens Skills Masters vinden de finales plaats van de nationale vakwedstrijden voor vmbo'ers en mbo'ers. Alle deelnemers hebben eerder al regionale voorrondes doorstaan. De grootste vakwedstrijd is Skills Talents, waar bijna 350 vmbo'ers in teamverband met elkaar strijden om nationaal kampioen te worden. De nieuwe vakwedstrijd vliegtuigonderhoud is gebaseerd op het kwalificatiedossier van de bijbehorende opleiding. Zo worden de belangrijkste vaardigheden binnen het beroep getest. Alle deelnemers worden beoordeeld door een vakkundige jury.

WorldSkills 2011
Een aantal mbo-deelnemers strijden naast de nationale titel ook voor deelname aan WorldSkills 2011. Deze wereldkampioenschappen voor beroepen vinden plaats van 5 t/m 8 oktober in London. Tijdens de prijsuitreiking van Skills Masters op zaterdag 26 maart wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn.

Naast de vakwedstrijden, kunnen bezoekers op Skills Masters zich oriënteren op beroepen door middel van een groot aantal doe-activiteiten en demonstraties. Door middel van QR-codes ontvangen bezoekers direct aanvullende informatie over een beroep op hun smartphone, zoals een omschrijving, informatie over kans op werk of stage en een korte clip over het beroep.

Over Skills Masters
Skills Masters wordt georganiseerd door Ahoy Rotterdam en Skills Netherlands en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Ministerie van ELI, Gemeente Rotterdam, UWV WERKbedrijf, MBO Raad, Colo, Metro, Scholieren.tv en FunX.

Meer informatie is te vinden op www.skillsmasters.nl.

VorigeAankondiging studiemiddag Twinning
VolgendeBeoordelen van docenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter