Puberprof presenteert lesprogramma voor scholieren

Puberprof Eveline Crone presenteert tijdens de Brain Awareness Week (14-19 maart) het eerste lesprogramma voor scholieren over het brein. Docenten biologie, maatschappijleer, psychologie en filosofie kunnen er meteen mee aan de slag.

Hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie Eveline Crone, die op 18 maart de Nationale Hersenlezing houdt tijdens de Brain Awareness Week, maakte samen met bureau YoungWorks lesmodules voor de basisschool en het middelbaar onderwijs.

Ik dacht dat mijn boek Het puberende brein' aan een behoefte zou voldoen, maar daardoor kregen we juist veel vragen op ons af. Toen maakten we de website Kijk inje Brein voor jongeren, en werden we overspoeld met vragen voor profielwerkstukken. Dit is een nieuwe poging om veel vragen vr te blijven,' aldus Crone.

De lessen zijn gemaakt voor groep 7-8 van de basisschool, voor het vmbo, de havo/vwo onderbouw en de havo/vwo bovenbouw.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKeuzegids mbo 2011 alle mbo scholen scoren voldoende
VolgendeHbo lectoren massaal voor vrij publiceren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter