De Europese Unie heeft een subsidie van 1,9 miljoen euro toegekend aan een internationaal programma dat tot doel heeft zeer jonge kinderen in achterstandssituaties in contact te brengen met de inspirerende aspecten van de sterrenkunde.

Door kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar zich bewust te laten worden van de grootsheid en schoonheid van het heelal, probeert UNAWE (Universe Awareness) hun blikveld te verruimen, hun belangstelling te wekken voor de wetenschap en hen te stimuleren zich te ontwikkelen tot nieuwsgierige, verdraagzame en internationaal georiënteerde volwassenen. De ambitie van UNAWE is zowel de volgende generatie van ingenieurs en wetenschappers te kweken als bij te dragen aan de integratie van kansarme gemeenschappen.

Het volledige bericht is te lezen op http://www.astronomie.nl/nieuws/2020/astronomie-programma_voor_jonge_kinderen_krijgt_1,9_miljoen_eu-subsidie.html.

VorigeJeugd vandaag al naar stembus
Volgende17 maart 2011 Dag van de Leerplicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter