In 2011 vindt de Dag van de Leerplicht plaats op donderdag 17 maart. Het thema: School? Bekijk het eens anders! Naar school gaan is namelijk niet alleen een plicht maar vooral ook heel erg leuk. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.

Maar nog niet iedereen is zich bewust van deze kans en zij verlaten school toch zonder startkwalificatie. Zonde, want zo maak je minder kans op een leuke en passende baan. Met jouw hulp willen we leerlingen, ouders en scholen tijdens de Dag van de Leerplicht bewust maken hoe belangrijk het is om door te zetten en een diploma te halen. Met de website http://www.dagvandeleerplicht.nl/ ondersteunen brancheorganisatie Ingrado en het ministerie van OCW leerplichtambtenaren en scholen bij de organisatie van de Dag van de Leerplicht. Je vindt hier ideeën voor acties, draaiboeken en materialen gericht op primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en op leerkrachten. Welke activiteiten je organiseert, dat bepaal je zelf. De afgelopen jaren zijn er al veel leuke initiatieven ontstaan, maar hoe meer gemeenten en scholen meedoen, hoe groter het effect op de bewustwording zal zijn.

VorigeAstronomie programma voor jonge kinderen krijgt 19 miljoen EU subsidie
VolgendeScholen Cairo weer open
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter