Jeugd vandaag al naar stembus

Hoewel de echte verkiezingen voor de Provinciale Staten pas volgende week woensdag zijn, mogen kinderen van basisscholen en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vanaf vanmorgen 08.00 uur hun stem al uitbrengen.

Dit in het kader van de nationale Kinderverkiezingen en de Scholierenverkiezingen die in ons land worden gehouden. Een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), bekend van onder meer de StemWijzer.

Voor de Kinderverkiezingen, waarbij nauw wordt samengewerkt met het Schooltv-weekjournaal van NTR: Schooltv, hebben ruim 5.000 leerlingen zich aangemeld, verspreid over ruim 132 scholen. Bij de Scholierenverkiezingen gaat het om ruim 55.000 leerlingen, verspreid over 155 scholen.

De kinderen en leerlingen kunnen nog tot en met dinsdag 1 maart 16.00 uur stemmen. De uitslag van beide verkiezingen wordt een uur later, om 17.00 uur, in Den Haag bekendgemaakt. Dat gebeurt in het bijzijn van de voorzitter van de Eerste Kamer, een aantal jonge kandidaten voor de Provinciale Staten en scholieren die gestemd hebben.

Nationale Onderwijsgids

VorigePvdA jeugdzorg en onderwijs combineren
VolgendeAstronomie programma voor jonge kinderen krijgt 19 miljoen EU subsidie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter