Wat weten we over ict en  Duurzame onderwijsvernieuwing

Deze zevenentwintigste publicatie in de Kennisnet Onderzoeksreeks richt zich op een complex en weerbarstig vraagstuk in het onderwijs: het verbeteren van onderwijskwaliteit door innovatie. Enerzijds is het een gegeven dat onderwijsinstellingen zelf bepalen hoe ze onderwijs geven en welke middelen ze daarbij inzetten. Anderzijds zijn scholen vaak onvoldoende toegerust om de schoolorganisatie zo in te richten, dat nieuwe werkvormen die bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, zoals met ict, succesvol ingevoerd kunnen worden. Om scholen over die drempel heen te krijgen, zijn er diverse stimuleringsregelingen in het leven geroepen. De effectiviteit vandergelijke regelingen blijkt dikwijls beperkt, of is kleiner dan beoogd. Deze publicatie biedt een grondige analyse van deze problematiek en laat zien dat een stimuleringsregeling afgestemd dient te zijn op een onderwijskundige noodzaak wil zij kunnen leiden tot duurzame onderwijsvernieuwing.

U kunt dit onderzoek downloaden of bestellen

VorigeSP wil subsidies PO Raad en VO raad stopzetten
VolgendeTeeven geeft gastles op Haagse basisschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter