Teeven geeft gastles op Haagse basisschool

Leerlingen van de Paul Krgerschool in de Haagse wijk Transvaal hebben op 11 november les gehad van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. De bewindsman was er te gast vanwege de Dag van Respect. Dat meldt de Rijksoverheid.

De staatssecretaris ging tijdens de les met kinderen van groep acht in gesprek over het begrip respect. Hij vroeg de leerlingen onder meer wat zij goede voorbeelden van respectvol gedrag vinden.

Daarbij vertelde hij ook over zijn eigen ervaringen. Voor Teeven de politiek in ging, kreeg hij als officier van justitie bij het openbaar ministerie regelmatig te maken met jongeren die een misstap hadden begaan.

De Dag van Respect werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden door de gelijknamige stichting en is bedoeld om jongeren bewust te maken van een respectvolle omgang met anderen. Tijdens de Dag van Respect gaan bekende Nederlanders op bezoek bij scholen verspreid over het hele land om met kinderen te praten over respect.

Nationale Onderwijsgids

VorigeWat weten we over ict en Duurzame onderwijsvernieuwing
VolgendeOldenzaal heeft beste wiskundeknobbels
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter